Blogul Innerchords

Innerchords | Workshop in Piatra Craiului

Week-end în Piatra Craiului

Plasaţi într-o regiune puternic fragmentată, Munţii Piatra Craiului sunt consideraţi mândria Carpaţilor, şi pe bună dreptate! Piatra Craiului este considerat cel mai frumos masiv muntos din România, fermecător în toate anotimpurile și care îţi lasă impresia că te afli într-o lume desprinsă de realitatea contemporană: vei găsi peisaje de vis, povești şi multe legende, ba chiar și locuri pline de mister precum cel de la Zăpaz care, cu ale sale săpături în munte prin care cerul se vede mai aproape și mai albastru (asemenea unor lupe de mari dimensiuni) ce nu au fost explicate nici până astăzi de pleiada de oameni de știință care s-au perindat de-a lungul vremii în căutarea adevărului, ne surprind de fiecare dată.

“Profilul Pietrei Craiului se schimbă după locul de unde o privim: dinspre Dragoslavele e o piramidă, dinspre Păpuşa şi Făgăraşi  – un zid lung din pietre lucind în soare, dinspre Dealul Saşului – o creastă lungă cu pădure, ridicată aproape de coama muchiată” – Emmanuel de Martonne

Natura se desăvârșește parcă în acest areal mirific unde, cu generozitate, oferă iubitorilor de liniște și armonie o bio-diversificație spectaculoasă.

Vei întâlni în zonele din apropierea crestelor o floare splendidă pe care, din nou inexplicabil, din tot cuprinsul întins al planetei noastre a ales să se arate soarelui doar în această zonă: Garofița Pietrei Craiului (Dianthus callizonus).

Această plantă unică, purtând flori superbe, este o specie relictă, supravietuitoare a ultimelor glaciaţiuni, care a evoluat izolat pe creasta Pietrei Craiului și care creşte doar pe stâncăriile înierbate şi însorite din zona alpină inferioară sau la limita superioară a pajiştilor alpine.

In plus, în acest areal există aproximativ 1.300 specii de plante, dintre care 150 sunt specii ocrotite. Și în ceea ce privește fauna reprezentarea este consistentă și, în câteve exemple, în Piatra Craiului este casa broaștei roşii de munte, a buhaiul de baltă, salamandrei şi a câtorva specii de tritoni.

Avifauna este reprezentată de câteva specii protejate de Convenția de la Berna precum acvila de munte, buha mare, fluturaşul de stâncă, brumăriţa, drepneaua, lăstunul, ciocănitoarea neagră, vinderelul sau lăstunul. Lupii, urşii, râşii vulpile, jderii, bursucii, cerbii, mistreţii, şi caprele negre constituie principalii reprezentanţi ai mamiferelor mijlocii şi mari.

Cabana Taverna Pietrei Craiului în care se vor desfășura activitățile (citește și acest articol)  este situată la limita dintre orașul Zărnesti și Parcul Național Piatra Craiului, pe drumul care duce înspre Plaiul Foii. Priveliştea este una mult prea frumoasă să nu-ţi doreşti pur şi simplu să stai pe iarbă, să te relaxezi, să meditezi.

“Mie mi-a plăcut extraordinar de mult locaţia în care se află pensiunea. Peisajul montan este superb, şi în acelaşi timp ai parte de “lărgime”, întrucât pensiunea este pe drumul pietruit ce duce către Plaiul Foii. În jurul nostru nu am văzut nici o pensiune şi nu se auzea decât zgomotul unui pârâu care se afla peste drum :)” – Claudia R.

“Programul mi-a permis să mă gândesc în linişte la lucruri pe care nu le explorez în viaţa de zi cu zi, să-mi acord timp mie şi să ma concentrez pe ceea ce contează. Structura evenimentului a fost diversificată, combinând activităţile fizice (masaj, yoga), cu cele mentale (meditaţia, discuţii). Mâncarea foarte bună şi proaspăt pregătită, camera amplasată foarte OK, cu vedere spre munte și atmosferă relaxantă, prietenoasă.” – Adelina D.

“M-am simţit altfel! Mă bucur foarte mult de această experienţă unică. Locul este minunat, organizarea a fost foarte bună, temele prezentate excepţionale, ca de obicei. Programul, prin combinarea cu exerciţii fizice şi masaj a fost o idee foarte bună. Plec cu dorinţa de a face lucruri şi de a mă întoarce. Felicitări!” – Laura B.

Acesta este motivul pentru care, după cele 3 workshop-uri desfășurate deja aici în acest an, am ales în continuare zona Munţii Piatra Craiului pentru desfăşurarea Workshop-ului Requilibrium; prezenţa în acest loc mirific îţi aduce cea mai mare satisfacţie de linişte şi pace sufletească.

Este un mediu perfect  care ne permite să avem sesiuni de reflecţie şi introspecţie, sesiuni de meditaţii asistate şi indiviuale, care să te ajute să înveţi cum să abordezi şi să rezolvi situaţiile dificile cu care te confrunți zi de zi.

Alege să petreci un weekend plin de activităţi (drumeţii, meditaţii, yoga, masaj Yumeiho) și învățături menite să îţi dea o nouă perspectivă asupra vieţii tale (citește și acest articol), a relaţiilor cu cei din jurul tău. Armonia, echilibrul şi energia pozitivă vor face din acest eveniment o experienţă unică care, sperăm noi, te va îmbogăți și te va ajuta în efortul tău de a deveni un om armonios și fericit. Te așteptăm alături la Workshop-ul REQUILIBRIUM, în weekend-ul 3-5 Noiembrie!