Blogul Innerchords

Innerchords.ro | The Matrix, secretul lui Steve Jobs

The Matrix, secretul lui Steve Jobs

Pentru cei care au ales să intre în antreprenoriat, este bine știut faptul că se începe de la un plan de business. O parte dintre antreprenorii de astăzi, probabil mulți dintre cei care au avut succes, au ignorat acest pas și au pornit “mai simplu”: de la un vis. Așa a început și Steve Jobs, de la un vis sau de la viziune! Poți săi spui cum dorești.

Steve Jobs (și foarte mulți alții ca el!) au crezut cu tărie in ideile lor și în ceea ce îl ghida în viață la acel moment. A ales să dea la o parte zgomotul asurzitor și consumator de energie al celor care îl blamau sau contestau într-un fel sau altul și a ales să păstreze viitorul ca punct fix de referință pentru el.

Innerchords.ro | The Matrix, secretul lui Steve Jobs

Innerchords.ro | The Matrix, secretul lui Steve Jobs

Adică “locul” unde visul sau viziunea urma să se întâmple, să ia formă și să capete sens pentru cei mulți din jurul său. A funcționat pentru că, de fapt, ceea ce pentru foarte mulți părea ieșit din comun sau imposibil, a fost ceea ce ulterior aceeași oameni, deveniți clienți Apple, Pixar sau Next, aveau să își dorească cu foarte multă putere.

“Connecting back dots is easy”

Aproape toate lucrurile inovative care au presupus existenţa unei viziuni nu au avut inițial acceptul publicului larg deoarece veneau, la modul cel mai propriu cu putință, “de undeva de mult prea de departe” pentru a capacitatea curentă de înțelegere și acceptare a oamenilor, nu făceau parte din firesc sau normalitate. Veneau realmente din viitor sau, într-o versiune mai simplă, erau curaj, viziune și nebunie. (citește și acest articol)

Cu siguranță știi foarte bine povestea iPhone: S. Jobs a cerut oamenilor săi să creeze un telefon cu un singur buton. Atât. Încearcă să faci exercițiul invers și imaginează fețele acelor oameni la acel moment în acel context tehnologic. Sau încearcă astăzi să vezi lumea fără inovațiile Apple. Ciudat, nu-i așa?

Cum bine ști, reacţia oamenilor săi a fost: “- Imposibil! Nu are cum să meargă!”, iar S.J. a replicat: “- Nu are cum să meargă sau voi credeţi că e imposibil?”. Istoria a arătat că Jobs a avut viziune. Este evident pentru cazul Apple iPhone că fricile oamenilor din companie ţineau creaţia pe loc. Momentul în care S.J. a reuşit să dea la o parte toate acestea prin perseverența venită din credința sa vizionară și oamenii săi au îmbrăţişat ideea, ideea sa inovatoare s-a transformat în materie, a căpătat formă. Din acel moment oamenii au început să accepte propunerea inițială a lui Jobs. Inginerii software din jurul său, oamenii din breasla lor profesională, media, SUA, apoi Europa și la un moment dat chiar și tu! Toți au devenit apostolii iPhone.

Innerchords.ro | The Matrix, secretul lui Steve Jobs

Innerchords.ro | The Matrix, secretul lui Steve Jobs

Este evident și de înțeles prin exemplul Apple iPhone că universul în care suntem se crează cu gândurile noastre: unele dintre ele creează materie, altele o consolidează. La fel de evident este și faptul că viziunea este întotdeauna scoasă din context curent și cunoscut la scară largă, iar uneori chiar este rezultatul negării acestuia. Evident că viziunea nu are absolut nici o logică, este utopică chiar și, realmente, inimaginabilă.

Cum explică știința faptul că unii oameni au “viziune” și alții doar ar putea să aibă?

Din punct de vedere neurologic creierul este împărţit în două emisfere: cea stânga şi cea dreapta. Ele comunică printr-o formaţiune numită Corpul Calos care este un mănunchi incredibil de autostrăzi neuronale ce conectează perfect cele două zone.

... citeste tot articolul! 🙂 Acceseaza sectiunea CONTUL MEU pentru a te autentifica sau pentru a-ti crea un cont. Multumim!
Shares