Blogul Innerchords

Stresul, afecțiuni și soluții

Stresul pe înțelesul tuturor (partea a 3-a)

Afecțiuni cauzate de stres

Stresul în sine nu produce boli, ci efectele lui cauzează afecțiunile. În timp, apar obezitatea și hipertensiunea care vor duce la afecțiuni ale inimii și la creșterea afecțiunilor cardio-vasculare. Apoi se ajunge chiar la atacuri de cord. Stomacul este de asemenea afectat. Gastrita numită și boala stresului este cauzată de o hiper-producție a lichidului gastric și adesea gastrita este însoțită de balonare, greață, durere intestinală, iar în cazuri mai grave, apare chiar și ulcerul. Sunt chiar și cazuri de afecțiuni biliare și, deși nu există o dovadă clară a legăturii între cele două (stres și afecțiuni biliare), unii specialiști pun și litiaza biliara pe seamă stresului.Infertilitatea este, de foarte multe ori, cauzată de stres, precum și disfuncțiile erectile, probleme legate de ovulație sau chiar lipsa apetitului sexual.

 

Impactul stresului, statistici

Impactul stresului, statistici

 

1 din 6 cupluri din România nu pot avea copii, iar în mare parte vinovat este stresul.

Diabetul este o altă afecțiune ce poate fi indusă de stres. Persoanele stresate tind să adauge în meniul alimentar stimulente precum cafeaua și zahărul (cafeaua duce la o scădere a calciului din organism și crește riscul de osteoporoză, iar dulciurile și zaharurile pot duce la diabet). Tot in gama de afecțiuni cauzate de stres intră și anumite disfuncții imunitare care conduc la răceli și la îmbolnăviri fulgerătoare. Numai la nivelul anului 2015, aceste afectiuni au condus la pierderi de peste 40 milioane de dolari în Statele Unite ale Americii.

Soluții de combatere a stresului

Începem să ne obișnuim cu stresul, unii îl ignoră total. Totusi, orice am face, efectele lui pe termen lung se fac resimțite și ne fac scad starea de bine și capacitatea de a munci și de a ne bucură de lucrurile importante din viețile noastre. Schimbarea este grea și este recomandat suportul specializat. Vezi soluțiile oferite online de Innerchords sau apelează la suportul nostru.