Blogul Innerchords

Călătoria anului pentru mine

Astăzi mă aflu în fața călătoriei acestui an, pentru că este a treia oară când îmi iau inima în dinți și aleg să stau departe de casă pentru o perioadă mai lungă de timp 🙂 . Șase săptămâni sunt pentru mine un act de curaj. Realizez parcă și mai mult, pe măsură ce scriu despre asta, cât de mult voi sta departe de cei dragi, de colegi, de clienți, de țara mea, de viața mea obișnuită … brrr! 🙂 … Credeam că va fi mai ușor acum, după ce am mai fost plecată în două rânduri o perioadă mai lungă de timp acolo, dar nu e așa …

Ce ți-a venit cu chestia asta? Cum ți-a trecut prin cap să mergi tocmai acolo? Ai înnebunit? Vrei să intri în sectele budiste? Am scris aici doar câteva din întrebările ce mi-au fost adresate acum trei ani când, pentru prima dată, m-am hotărât să plec în Nepal.

De ce am ales să plec din nou în Nepal, de data asta, pentru șase săptămâni?


Pentru că învățăturile budiste sunt de departe cele mai complexe și pline de înțelepciune concepte pe care le-am aprofundat până acum. Filosofia și psihologia budistă au așezat multe din informațiile care pluteau volatile în capul meu, într-o structură care mi-a permis să îmi dau răspunsuri la multe întrebări. Studiul budismului tibetan durează 20 de ani. Eu am aproape 3 ani de când îl studiez … pot să spun că sunt un învățăcel 🙂 cât se poate de novice și entuziast.

Cred că tocmai acest entuziasm îmi dă puterea să plec atât de departe destul de mult timp. Sper din tot sufletul să pot învăța lucruri care să mă facă mai bună cu mine și cu cei din jur. 😉  De data asta merg la un curs al cărui nume complicat, în sanscrită înseamnă “Introducere în acțiunile pe care trebuie să le faci ca să devii un om bun”.

Titlul în sine mi s-a părut fascinant. Abia aștept! 🙂 M-am hotărât că de data asta vă voi împărtăși întâmplările de acolo. Îmi doresc să fac asta acum, pentru că de multe ori am fost rugată de prieteni și cunoștințe, să povestesc aventura mea nepaleză; chiar sunt multe de povestit din călătoriile anterioare. Nu am făcut asta până acum pentru că nu îmi place să trâmbițez despre mine.

Între timp am înțeles că oamenii care își doresc, pot vedea asta prin ochii mei. Pe cei pe care îi plictisește ideea, sper din tot sufletul că Facebook nu va alege poveștile mele pentru wall-ul lor :). Pentru cei care vor să vadă și să citească povești, țineți-vă bine! Luni începe!

Shares